{ "title": "Yağların Sindirimi", "image": "https://www.sindirimsistemi.gen.tr/images/yaglarin-sindirimi.jpg", "date": "19.01.2024 15:28:43", "author": "Merve Kürcan", "article": [ { "article": "Yağların sindirimi, önemli maddelerin başında yağlar gelir. Yağlar kimyasal bakımdan üç değerli alkol olan gliserinin çeşitli yağ asitleri ile yaptığı esterlerden ibarettir. Yağlar, iyi ve kötü yağ olmak üzere ikiye ayrılırlar. Tabii yağlarda stearin ve palmitin gibi doymuş ya da olein asidi gibi doymamış yağ asitleri büyük miktarda bulunur. Batı'ya özgü olarak standart beslenme tarzını izleyen birçok insan, aşırı miktarda kötü, yani doymuş yağ tüketmekte; iyi yani doymamış yağ alımını son derece düşük tutmaktadır.