{ "title": "Sindirim Sistemi Enzimleri", "image": "https://www.sindirimsistemi.gen.tr/images/sindirim-sistemi-enzimleri.jpg", "date": "19.01.2024 16:18:32", "author": "Barbaros Çarpınlıoğlu", "article": [ { "article": "Sindirim sistemi enzimleri; içerisinde bir sürü enzim vardır. Özellikle mide, pankreas ve ince bağırsaktan salgılanan enzimler sindirimin en önemli enzimleridir. Sindirimi üstlenen bu belli başlı enzimler yağ parçalayan lipaz, proteinleri parçalayan proteaz, liflri parçalayan selüloz, nişastayı parçalayan amilaz, süt ve süt ürünlerini parçalayan laktaz, şekeri parçalayan sükroz ve tahıl ve tahıl ürünlerini parçalayan enzimde maltazdır. Enzimler besinleri yapı parçacıklarına ayırarak vücudun kullanıp tüketebileceği şekle getirir. Midede bulunan sindirim sistemi enzimleri proteinlerin kimyasal olarak parçalanmasını sağlar. Bu salgılanan enzimleri ise; gastrin, pepsin ve lap enzimleridir. Pankreastan salgılanan enzimlerle karışık sindirim sistemi enzimleri ince bağırsağa doğru salgılanır. Bu enzimlerden birkaçı şunlardır; bikarbonat, tripsin, kemotripsin, lipaz ve amilaz sindirim sistemi enzimleridir. Burada besinler aminoasitlere parçalanır ve yararlı besinler kana alınır emilir.

Sindirim sistemi organları şunlardır
Sindirim sistemi enzimleri şunlardır
" } ] }